beats by dre cheap

M I L I O N E R

 

Neki nezaposleni građanin konkurisao je za mesto običnog čistača u firmi "Microsoft".Jedan od šefova ga pozove na razgovor i predviđen test, a posle toga mu saopštava da je primljen i zatraži njegov mail, kako bi mu poslao upitnik a potom i obavještenje kad treba stupiti na posao.

 

Začuđen, novozaposleni čovjek odgovara da ne posjeduje kompjuter, pa prema tome nema ni vlastiti mail.

 

- Onda vam moram reći da vi virtualno ne postojite, pa shodno tome ne možete dobiti posao - hladno reče šef.

 

Nezaposleni čovjek ne znajući od očaja šta činiti, a u dzepu ima još samo deset dolara, odluči u samoposluzi kupiti sanduk svježeg paradajza, kojeg je zatim na improvizovanoj tezgi prodavao po duplo većoj cijeni. Onda je kupio novi sanduk, jednom pa još jednom, i od tog dana ukupno zaradio 80 dolara.

 

Sljedećih dana je ustajao sve ranije ,a dolazio kući sve kasnije stalno uvećavajući svoj prihod. Zatim je kupio kolica, ali ih ubrzo zamjenjuje kamiončićem i tako, malo po malo sastavlja čitavu flotu malih kamiončića kojima transportuje robu. Za nekoliko godina postaje vlasnik jednog od najvećih lanaca prodaje povrća u Americi! Brinući za budućnost svoje obitelji odlučio je zaključiti osiguranje sa Osiguravajućim zavodom.

 

Nakon obavljenog razgovora službenik zavoda mu zatraži mail adresu, kako bi mu poslali ugovor ali začudi se odgovoru da bogati čovjek nema mail. -Kako je to moguće, a izgradili ste imperiju! Zamislite što biste danas bili da još imate mail?!

 

Bio bi čistač kod "Microsofta".

 

Pouka priče:

 

1.Ako želis biti čistač kod Microsofta nabavi mail.

2.Ukoliko ga ne nabaviš možeš postati milioner.

sunce
http://suncevsjaj.blogger.ba
03/01/2008 13:55